Blogg

Stora förbättringar i vardande!

En liten heads up. Om några dagar släpper vi en uppdatering av tjänsten. Störst skillnad kommer du att märka i inloggningen, på din dashboard och när du skapar och redigerar ett ärende. Här är en liten genomgång av det som är på väg.

Trevligare inloggning

login

 

Livligare dashboard

Här uppdateras du om dina egna pågående ärenden, och längre ner ser du allt som händer på kontot som andra gör, allt i realtid förstås.

dashboard

 

 

Tydligare redigering 

Vi har gjort redigering renare och enklare, framför allt gömt alla inställningar under en egen flik. Fokuset på att lägga till ditt dokument för undertecknande har ökat.

edit

Underskrift ej påverkade av Heartbleed

Nätet bubblar av oro över effekterna av Heartbleed. Så fort nyheten om sårbarheten började spridas kontrollerade vi våra system. Med stor lättnad kunde vi snabbt konstatera att inga av våra system använder sig av OpenSSL och därför inte heller varit sårbara.

Det kan dock vara på sin plats att nämna följande: Om du mot förmodan återanvänt ditt Underskrift-lösenord på andra webbplatser som varit sårbara för Heartbleed, bör du byta lösenord omedelbart.

Mashable har en behändig lista över tjänster som drabbats av Heartbleed.

Vi pratar Finska!

Numera finns Underskrift tillgängligt på Finska!

Det betyder dels att dokument kan ställas ut till finskspråkiga parter som då får mejl och instruktioner för undertecknande på finska, och dels att dina finskspråkiga kollegor kan jobba i tjänsten på sitt eget språk.

Mycket nöje!

 

 

Ny skön sajt

För en vecka sedan släppte vi vår nya sajt. Den gamla har hängt med sedan tidigt 2012 och det var hög tid för något nytt.

Den nya webben fokuserar på att berätta om tjänsten ur fler perspektiv och möter en bredare publik. Vi har redan sett en stor ökning av aktivitet hos våra besökare, så nöjdare kan vi knappast vara. 

splash

Underskrift på Engelska

Du vet väl att du kan ställa ut avtal på andra språk än svenska?

Genom att välja engelska som språk för ditt avtal kan du skicka till parter i hela världen. Dina engelska kollegor kan också använda tjänsten på sitt eget språk, ändringen görs i användarens profil.

profile-language

Vi flyttar igen, för sista gången på ett tag

Vi har packat ner och upp vårt pick och pack en del det senaste året, men från och med oktober har vi äntligen hittat en egen lokal där vi känner oss hemma!

Nya adressen är Sankt Eriksgatan 16 och vi sitter i en stor, luftig och ljus lokal. Sugen på en kaffe och lite snack och e-underskrifter? Kom förbi så fikar vi!

Lokalen är dessutom så rymlig att vi har några platser över. Behöver du kontorsplats med trevligt sällskap – hör av dig till jonas.

Nya lokaler, i fint sällskap

1 juni packar vi ihop kontoret och flyttar till Döbelnsgatan 24. Vi har haft turen att hitta en riktig guldklimp till lokal med gott om mötesrum, stora ytor, högt i tak, två trevliga kök och en fin uteplats komplett med grill.

Roligast är av allt är dock våra nya lokalgrannar. Wrapp upplåter delar av sin fina lokal åt andra och nu blir vi grannar inte bara med dem utan även företag som Bambuser, Charity Storm, Aevy och Mobisle. Spännande tycker vi!

Vårens nyheter

Vi har arbetat hårt under våren med att vidareutveckla Underskrift och göra det enklare och snabbare att underteckna elektroniskt. Här kommer en sammanfattning av några av höjdpunkterna.

Underteckna med SMS
I april lanserade vi SMS-underskrifter som ett komplement till pekskärm och e-legitimation. SMS är ett bra komplement när du vill nå målgrupper som varken har smarta telefoner eller e-leg.

E-underskrift direkt i dina PDF-blanketter genom mallar
Underlätta för både dig och dina besökare. Skapa mallar på Underskrift med de blanketter ni redan har på er webbplats, så kan era besökare fylla i, underteckna och skicka in dem i ett slag. Det är gjort på bara några minuter.

Undertecknar du på pekplatta ännu?
Det har blivit väldigt populärt att använda Underskrift på pekplattor som iPad med pekskärmsunderskrift. Lösningen passar perfekt när man undertecknar tillsammans, till exempel anställningskontrakt i samband med en jobbintervju eller ett avtal som ute på stan av fältsäljare.
Använd en färdig mall, fyll i relevanta uppgifter och skriv sedan under direkt på skärmen. Alla parter får direkt en kopia på ärendet skickad till sig.

Förenklad administration av dina ärenden.
Webbkontoret har förenklats för att ge dig en bättre överblick. Du kan t.ex. enkelt se vilka ärenden som saknar underskrift, och då skicka påminnelser. Det är också lättare att bjuda in dina kollegor och samarbeta.

Det har aldrig varit enklare att integrera
Under våren har vi sett ett antal lyckade projekt där e-underskrifter sömlöst integrerats i kunders befintliga system – ofta med väldigt små anpassningar.

Redovisningsbyrån Bokoredo använder e-underskrifter

Dagens blogginlägg handlar om den nystartade redovisningsbyrån Bokoredo som upptäckt nyttan med våra tjänster, vilket naturligtvis gör oss glada. Så här säger Bokoredo själva:

Som redovisningsbyrå är det ständigt avtal som skall tecknas och handlingar som skall skrivas under. Underskrift.se underlättar det arbetet och vi har bland annat använt e-underskrifter för att skicka in inkomstdeklarationer.

Bokoredo säger sig vara Sveriges nya prispressare på bokföring. Utöver ett lågt timpris utmanar de nya kunder genom att lova minst 30% längre redovisningskostnader. Enligt VD Peder Albert är det en egenutvecklad mjukvara i kombination med ett partnerbolag i ett lågkostnadsland som möjliggjort en stor effektivisering, samtidigt som man jobbar hårt på att kunderna ska känna att allt funkar som vanligt.

Lika barn leka bäst – både vi på Underskrift och Bokoredo gillar att tänka i nya banor för att ständigt göra saker smidigare, enklare och bättre för våra kunder.